Az első titok

Paprikás krumpli

Gulyásleves

Gombapörkölt

Birkapörkölt
A második titok

Gombakrémleves

Bableves

Zöldbableves
A harmadik titok

Marhapörkölt

Paprikás csirke szegedi módra

Bakonyi sertésborda

Pirított máj

Lecsó

Rakott lecsó

Rakott káposzta rizsesen

Vagdalt hús paprikás lével
Hal és Paprika

Dunai halászlé

Szegedi (tiszai) halászlé

Roston sült ponty

Paprikás ponty

Balatoni sült fogas

Harcsa káposztásan
Varázsszerből - Vitaminforrás

Szegedi halsaláta

Májpástétom

Töltött zöldpaprika

Körözött liptói

Töltött patisszon
Peperi, Piperi...

Káposztával töltött felsál

Pirított bélszín

Rozsdás pecsenye

Rakott felsál
Paprika Jancsi

Lacipecsenye

Rablóhús

Pusztapörkölt - bográcsban

Sörfalatok
A Receptek forrása
  Vagdalt hús paprikás lével
Hozzávalók:
500 g da­rált ser­tés­hús, 200 g főtt bur­go­nya, 20 g bú­za­da­ra, 1 to­jás, 200 g vö­rös­hagy­ma, 40 g zsi­ra­dék, 150 g pa­ra­di­csom, 100 g zöld­pap­ri­ka, 50 g rizs, 100 g re­szelt sajt, 25 g é­des­ne­mes pap­ri­ka, só, tö­rött bors.

Elkészítés módja
A hagy­ma fe­lét fi­nom­ra vág­juk, a for­ró zsi­ra­dék­ra tesszük, és a­rany­színű­re pi­rít­juk. Hoz­zá­ad­juk a fel­vá­gott pa­ra­di­cso­mot, zöld­pap­ri­kát, és az e­gé­szet rö­vid i­de­ig főz­zük to­vább.

A da­rált húst az át­tört bur­go­nyá­val, bú­za­da­rá­val, a vö­rös­hagy­ma má­sik fe­lé­vel - a­mit el­őző­leg meg­re­szel­tünk -, só­val, tö­rött bors­sal, to­jás­sal össze­gyúr­juk. A masszá­ból kis gom­bó­co­kat ké­szí­tünk.

A for­ró pap­ri­kás lé­be be­le­tesszük a gom­bó­co­kat, mel­lé­jük hint­jük a rizst, ke­vés vi­zet a­dunk hoz­zá, és mér­sé­kelt lán­gon, fedő a­latt pá­rol­juk, ü­gyel­ve, hogy ne kap­jon o­da.

For­rón tá­lal­juk. A re­szelt saj­tot kü­lön ad­juk mel­lé.

Küldje el ismerösének Nyomtatás